top of page

arra di allas

Useless lovesongs (for all who need them)

Arra Di Allas is het solo project van de Belgische zangeres en songwriter Astrid Creve. Meer dan 15 jaar treedt ze op met en componeert ze voor eigen bands en internationale cross-over producties zoals Belcirque, Mòs Ensemble, Pandax en vele anderen.
In dit project brengt ze een reeks eigen nummers die gaan over de liefde. Deze labelde ze: "Nutteloze liefdesliedjes (voor iedereen die ze nodig heeft)".

Het is geen ontkenning van de waarde van liefde, noch beweert Di Allas dat liefdesliedjes nutteloos zijn. Op een eerlijke manier deelt ze haar persoonlijke zoektocht naar haar betekenis en de vele vormen waarin ze voorkomt in de hoop een steun te geven aan wie het nodig heeft; soms ruw en rationeel, soms naïef en overdreven maar altijd met een onderliggende toon van humor en zelfrelativering.Arra Di Allas put inspiratie uit werk van artiesten als Sufjan Stevens, Lhasa de Sela, Bill Callahan,... en hint hier en daar naar popmuziek uit de jaren '70 en '80. In de herfst van '23 brengt ze een eerste mini-album uit,getiteld: "Are you a sinking ship, or a submarine?". Door haar warme en krachtige stem zelf te begeleiden met mandoline, keys en sousafoon duikt ze diep in haar eigen unieke klankenwereld.

  • Bandcamp
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page